VIRKSOMHEDSPLAN

Virksomhedsplan

Dagplejen-Naturbørn
Kløvervænget 9, 6100 Haderslev

 
Værdierne i Dagplejen-Naturbørn
Omdrejningspunktet i dagplejen er naturen, som vi i hverdagen bruger som udgangspunkt for alle aktiviteter. Her udfolder vi os frit og kan være kreative og aktive sammen og have det sjovt.

Aktiviteterne er de samme som man kan forvente i en god og sund dagpleje, men så vidt det er muligt opholder vi os i naturen i stedet for indenfor. Vi er derfor udenfor hver dag og i al slags vejr.

Vi synger sange om det vi ser, bruger naturen som legeplads og laver kreativiteter af det vi finder.

I alle vores aktiviteter har vi fokus på sociale kompetencer, personlig udvikling, sprog, krop og bevægelse og kulturelle udtryksformer og værdier.

Når vi beskæftiger os så meget med naturen handler det også om omsorg og respekt for vores omgivelser, og en naturlig del af hverdagen er bl.a. genbrug og andre miljøhensyn. Desuden arbejder vi meget temabaseret for at øve fordybelse og perspektivering.

 
Hvem er vi ?
Dagplejen Naturbørn drives af Casper & Majbritt Holzmann. 
Vi er gift og husstanden tæller desuden også vores tvillinger Oliver & Alexander fra 2003.

Majbritt  er født 1974 i Haderslev. Hun  er oprindeligt uddannet salgsassistent, men kærligheden til børn drev hende over i en ny branche og allerede som 24 årig blev hun godkendt som dagplejer ved Haderslev Kommune. Hun har siden taget forskellige kurser, bl.a. grundkursus for dagplejere, førstehjælp, hygiejnebevis, tegn til tale, Børn & Natur og ikke mindst læreplanskurser. Desuden tager hun hvert år på kursus omkring børn i naturen. Certifikat i Grønne Spirers Naturdagplejere og DGI Idrætsdagplejere.

Casper er født i 1975 han er uddannet inden for lager og transport. Han har været hos Beredsskabsstyrrelsen i 18 år, men valgte at stoppe for at være med til at drive Dagplejen-Naturbørn. Han er Brandstationsleder hos Falck i Haderslev, som han driver ved siden af. Desuden har Casper også en del kurser og  selvfølgelig førstehjælpskursus. Hvert år tager han - lige som Majbritt - et kursus om børn i naturen gennem Grønne Spirer.

 
Dagplejens rammer
Dagplejen har til huse i vores hjem på Kløvervænget 9 og er en stordagpleje med plads til 10 børn. 

Dagplejen-Naturbørn har fået nye lokaler med egnen indgang. Dagplejens entre er indrettet med garderober til børnene, og det er her, vi hver morgen hilser goddag og hver eftermiddag tager afsked, og det er vi fælles om, både voksne og børn. Her er også et hæve- og sænke puslebord, hvor vi skifter børnene og vi har potter til børnene.

Vi har et stort rum på 42 Kvm. Hvor vi kan boltre os. Vi har et børnelangbord med 10 små kassestole, hvor vi spiser. Her foregår mange af vores indendørs aktiviteter.

I vores legerum er der hyggeligt og masser af legetøj, blandt andet flere sansekufferter, der stimulerer børnenes sanser samt masser af andet legetøj, der kan underholde børnene i vores indendørstimer.

Når børnene sover til middag, sover de i deres egen barnevogn på en overdækket terrasse, hvor de er beskyttet for vind og regn. Der er også mulighed for at sove indenfor, hvis det er nødvendigt.

Huset har desuden en kæmpe have med alt hvad dertil hører af legetøj, sansegynge, sandkasse, legehus, scootere, cykler m.m.

Hjemmet er røgfrit og uden husdyr i Dagplejen-Naturbørn's lokaler. Vi har en kanin i haven og på sigt skal vi have en hund, som vil opholde sig inde i privaten. Børnene vil kun snakke og klappe hunden sammen med en voksen, dvs. børnene er aldrig alene med hunden.

 
Kostplan
Her spiser vi en sund og varieret kost. Vi får rugbrød til frokost nogen gange om ugen laves der lune og varme retter, som børnene selv er med til at lave. Der er grøntsager til alle frokoster og der serveres frugt og brød både formiddag og eftermiddag. Til frokosten serveres mælk og til frugt er der vand. 

Børnene lærer om god madkultur og hver dag snakker vi om hvad det er vi spiser og drikker. Vi lærer børnene at sidde og spise pænt ved bordet eller på et tæppe i skovbunden. 
                          
 
Mødetider
Dagplejen Naturbørn har åbent mandag-torsdag fra kl. 6.45-16.30 og fredage fra kl. 6.45-15.45. Tiderne skal respekteres, men er der behov for fleksibilitet kan dette arrangeres ved en gensidig skriftlig aftale.

Ferieperioder: Uge 7, Fredag efter Kr. Himmelfart, Grundlovsdag, 3 dage før påske, Uge 29, 30, 31 og 42 samt Juleferie fra d. 23/12 til og med den første fredag i det nye år. Desuden er der 2 årlige kursusdage der ikke ligger fast, men datoen meldes ud så snart det er muligt.

I tilfælde af ferier og sygdom skal forældrene selv arrangere pasning og gæstepleje. Dog har vi vikarer, der kan tage over, da de er godkendt som privat gæsteplejere.
 
Dagplejen-Naturbørn forventer at forældrene overholder indgåede aftaler og bidrager med en åben og ærlig dialog. Forældresamarbejdet vil primært foregå gennem den daglige kontakt og dagplejen har desuden en opdateret hjemmeside, hvor vi fortæller mor og far og andre familiemedlemmer hvad vi har lavet. Billeder af børnene bliver kun lagt på nettet med godkendelse fra forældrene. Hjemmesiden vil desuden vise kalender, arrangementer og særlige begivenheder.

 
Dagplejen er blevet tildelt "Det Grønne Flag", der viser, at vi er en dokumenteret "grøn pasningsordning". For at bibeholde den godkendelse, skal vi hvert år dokumentere vores aktiviteter i naturen, og dette gøres gennem billeder vi tager på vores ture. Desuden kræver denne certificering, at man hvert år dygtiggør sig indenfor "børn og natur" gennem udbudte kurser (Én årlig kursusdag).
                                                                           
Dagplejen-Naturbørn har certifikat i DGI Idrætsdagplejer, dvs. vi arbejder med motion leg og bevægelse i vores hverdage.